جوشکاری برنز جزو یکی از روش های tig است . از رایج ترین روش های جوشکاری برنز است.
در مراحل جوشکاری برنر جوشکاری قوی تری ایجاد شده است . چون که در آن از سیم جوش های برنزی با قطعات به صورت کامل مخلوط خواهند شد.
باید گفت می توان از این فرایند جوشکاری برای ترمیم کردن قطعات ظریف ساخته شده از برنز هم به کار برد.
در شرایطی که تمامی روش ها به صورت صحیح انجام شود . جوشکاری هم به راحتی انجام خواهد شد.
باید گفت که جوشکاری برنز یک جوشکاری سخت با توجه به دیگر جوشکاری ها است . چون مراحل جوشکاری با الکترود هایی از جنس برنز باید انجام می گردد . تا بتواند اتصالات محکم و دائمی به وجود بیاید.
جوشکاری برنز را چطور می توان انجام داد؟
لوازم مورد نیاز برای انجام جوشکاری
برای جوشکاری برنز از سیم جوش و الکترودی استفاده می کنند . از جنس برنز است و همچنین انواع روش های جوشکاری را می توان با استفاده از این نوع الکترود انجام داد.
یکی از روش های جوشکاری، جوشکاری TIG است .در بین جوشکاری ها، این روش از روشی معمول است.
در این جوشکاری مراحل جوش دادن قطعات با استفاده از گاز آرگون بوده است. به همین دلیل برای انجام دادن این فرایند باید یک دستگاه مخصوص جوشکاری TIG تهیه کرد.
پس از آن، تهیه کردن گاز آرگون برای انجام جوشکاری برنز ضروری می باشد.
آرگون یکی از گاز های جوشکاری است. در این نوع جوشکاری می تواند از قطعاتی که جوش خورده شده اند . باید حفاظت کافی انجام دهد.
میله های پر کننده، از دیگر لوازم مخصوص مراحل جوشکاری برنز خواهد بود. در این مراحل استفاده از میله های برنزی ضروری است.
شار چیست؟
یکی دیگر از وسایلی که باید حتما در انجام این نوع جوش از ان استفاده شود شار می باشد . این وسیله تاثیر بسیار زیادی در هنگام جوشکاری خواهد داشت . زیرا این ماده می تواند گرما و حرارت را در کل سطح فلز پخش و در واقع باید گفت یک رسانای گرمایی است . باعث شده فلزات تمیز شوند و در برابر اکسید شدن از فلزات محافظت خواهد کرد.
اقدامات قبل از شروع جوشکاری برنز
قبل از جوشکاری باید نکات بسیار مهم را رعایت کرد تا مراحل جوشکاری برنز به خوبی انجام شود این مراحل عبارت است از:
تمیز کردن قطعات فلزی یکی از مهم ترین نکات قبل از انجام جوشکاری می باشد؛ چون فلزاتی که قرار است با یک دیگر جوش بخورند نباید دارای الودگی باشند زیرا باعث ترک در محل جوشکاری خواهند شد.
بهتر است که با استفاده از محلول هیدروکلریک اسید چربی ها و آلودگی ها را از روی محل پاک کرد و بعد قطعه را در آب گرم قرار داده تا آلودگی ها به طور کامل تمیز شوند.
با استفاده از دستمال های مخصوص هم می توان محل مورد نظر را به طور بسیار خوب تمیز کرد و بعد با استفاده از شار قطعات را پوشاند.
شار حالت خمیری داشته و باید بر روی قطعات و سیم های جوش، مالیده شود.
در ضمن قابل ذکر است که هنگام انجام مراحل جوشکاری شار دیگر وجود ندارد.
شروع جوشکاری برنز
باید گفت که مراحل جوشکاری برنز با مراحل جوشکاری آرگون فرقی نداشته است. هنگام جوشکاری برنز با گاز آرگون باعث تولید گرما کافی در سطحی که قرار است . جوشکاری انجام شود خواهد شد.
پس قطعه هایی که قرار است به یک دیگر جوش خورده شوند باید نزدیک هم باشند . بعد میله های پر کننده که از جنس برنز را در نزدیکی فلزات قرار خواهیم داد تا گرما کافی به ان انتقال داده شود.
یک نکته مهم این است که نقطه جوش برنز از دیگر فلزات پایین تر است . گرما خیلی ساده باعث ذوب شدن برنز می شود.
زمانی که فلزات حالت خمیری و یا پلاستیکی داشته باشند . میله های برنزی ذوب شده بر روی آن ها خواهند ریخت . با ایجاد فشار های مناسب باعث اتصالی محکم می شوند.
ویژگی های جوش برنز
برنز یکی از بهترین فلزات در محیط طبیعت است . به دلیل ویژگی های خاصی که دارد جوشکاری بسیاری محکمی را با آن می توان انجام داد.
هنگام جوش دادن قطعات فلزی با استفاده از جوشکاری برنز باعث می شود . که قطعات در برابر فرسودگی تغییر نکنند.
باید گفت برنز در برابر فرسایش و خوردگی بسیار مقاوم است.
تکمیل فرایند جوشکاری
تمیزکاری قطعات پس از به پایان رسیدن جوش برنز یکی از مهم ترین نکات انجام مراحل جوشکاری است.
پس از این که جوشکاری به پایان رسید باید اجازه داد تا قطعات به صورت کامل خنک و سخت شوند.
هنگام انجام مراحل جوشکاری باید دستگاه جوشکاری را تمیز کرد.
پس از سخت شدن محل جوشکاری باید دقت کرد که شاری که به کار برده شده به صورت کامل از بین رفته باشد . زیرا اگر این اتفاق صورت نگرفته باشد محل جوش خورده شده در مدت زمان اندکی دچار فرسودگی خواهد شد.
از دیگر مواردی که باید به آن توجه کرد از بین بردن اکسید ها در محل جوش است . برای این کار از مراحل ترشی فلزی استفاده می شود که همان غوطه وری سازه در هیدروکلریک اسید می باشد.
پس از آن حتما اسید باقی مانده را با آب گرم باید به صورت کامل پاک کرد.