انواع جوشکاری مدرن

انواع جوشکاری مدرن

chari مقالات

انواع جوشکاری مدرن

جوشکاری مدرن نقش قابل توجهی در صنایع مختلف ایفا می نماید . در گذشته بهترین روشی که می توانستند قطعات فلزی را به هم متصل کنند . جوشکاری بود که بسیار هم مورد استفاده قرار می گرفت . اما در ایران هم چنان این روش جز روش های متداول است .  برای اتصال فلزات مورد استفاده قرار می گیرد.

هم چنین برای متصل کردن فلزات و قطعات به هم روش های مختلفی وجود دارد.

اما جوش دادن جز اولین روش ها و اولین بار در ژاپن انجام شد .  که در دهه ی شصت میلادی این کار صورت گرفت و جز پر مصرف ترین روش ها هم شد.

عوامل و پارامتر های مختلف جوشکاری مدرن

هنگام استفاده از این روش باید طبق قوانین و عملکرد های مخصوص انجام شود . و هم چنین عملکرد و کارایی هم تحت کنترل قرار بگیرد.

در هر تعداد جوشکاری که انجام می شود . به تعداد سی عدد توسط نوعی تست مخصوص که تست التراسونیک نام دارد . مورد بررسی قرار می گیرد . چرا که اگر حتی یک جوش مشکلی داشت . حتماً در ان لحظه برطرف شود . تا جوشکاری که صورت می گیرد مورد تایید باشد هم چنین اگر در بین این تست مخصوصی که انجام می شود .

ایراد از ۲ عدد بیشتر باشد . در این زمان باید تمامی میلگرد هایی که جوشکاری شده تست شود و در این بین هیچ عمل جوشکاری صورت نگیرد تا کار تست و بررسی به درستی انجام شود.

هم چنین لازم به ذکر است که جوشکاری قطعات مورد نظر با قطر متفاوت نیز دارای معایبی است . که این معایب می تواند در ارتباط با استفاده از گاز مصرفی جوشکاری نام برد.

در گاز اکسی استیلن که در هنگام انجام کار امکان کنترل حرارت این گاز وجود ندارد جز معایب محسوب می شود.

موضوع بعدی در ارتباط با زمان است . که به طور دقیق هنوز مشخص نشده که چه مقدار زمانی برای حرارت دهی لازم است.

فرایند جوشکاری ذوبی

این فرایند نوعی فرایندی است برای این که فلزات را به هم متصل کنند . آن را کمی ذوب کرده و دو فلز را در کنار هم قرار داده و سرد می کنند.  تا به هم دیگر جوش بخورند و البته این روش برای سایر متریال ها نیز کاربرد دارد . به عنوان مثال برای پلاستیک و سرامیک نیز می توان از این روش جوشکاری ذوبی استفاده کرد.

انرژی که در جهت جوش دادن ذوبی این متریال ها استفاده می شود . می تواند الکتریکی باشد . و یا شیمیایی، جوشکاری های ذوبی دارای مزیتی است . که از جمله مزیت آن مربوط به هم متصل کردن متریال های مختلف چه فلزی، چه پلاستیکی  در هر طرح و مدلی باشند می توان به وسیله ی این روش جوش داد.

دیگر مزیت این روش جوشکاری این است که می توان به راحتی به مکان های مختلف برد  . به گونه ای می توان گفت جوشکاری سیار است.

قطعاتی که ضخامت بالایی دارند . و همین طور چند لایه هستند را می توان به راحتی به وسیله ی این روش جوش داد که جزو مزیت آن نیز به حساب می آید.

مزایا و معایب جوشکاری ذوبی

جوشکاری های ذوبی دارای انواع مختلفی هستند . که شامل جوشکاری با گاز و انواع مختلف دیگر گاز مانند گاز آرگون و همین طور به روش جوشکاری زیر پودری، جوشکاری پلاسمایی،جوشکاری با کربن جز انواع جوشکاری ذوبی محسوب می شود.

از نظر مزایا این که جوشکاری از نوع ذوب شدن است .امکان استفاده از این روش برای انواع مختلف متریال ها کاربرد دارد . حال می خواهد آهنی و فلزی بوده و یا می خواهد پلاستیکی و سرامیکی باشد . با هر جنس و مدل این روش بر روی آن ها قابل اجرا است.

در ارتباط با مزایای دیگر این روش این است که دستگاه های خاص و بزرگی برای این روش نیاز نیست  چون این مورد باعث شده تا حمل نقل و جابه جایی آن راحت بوده که این مورد بسیار می تواند کاربردی باشد.

در ارتباط معایب آن این است که  شیب ملایم اطراف محل جوشکاری بستگی به میزان حرارتی دارد . که در طی انجام جوشکاری داده می شود . که اگر بیش تر از حد معمول و ثابت باشد . و یا فشار پمپی دستگاه تنظیم نباشد این شیب در محل جوشکاری ایجاد نمی شود.

پس نکته ی مهم دانستن میزان شیب است که برخی افراد ممکن است رعایت نکند.

به طور کلی اگر نکات کاری و نکات ایمنی رعایت شود معایبی نمی تواند داشته باشد.

رعایت یک سری نکات ریز در طی فرایند جوشکاری ذوبی قطعات با قطر های مختلف بسیار ضروری و مهم است . چرا که یک مورد حتی رعایت نشود کیفیت به شدت پایین آماده و حتی خسارت و آسیب هم ایجاد می کند . چرا که امروزه این کار رایج بوده و در بازار مورد توجه قرار گرفته پس یا کیفیت بودن و مستحکم بودن محصول جز نکات مهم و ضروری محسوب می شود.

فرایند جوشکاری حالت جامد

در جوشکاری های حالت جامد این گونه است . که بدون در نظر گرفتن نقطه ی ذوب انجام می شود . و هیچ گونه فرایند لحیمی در این روش وجود ندارد و خواص اولیه فلز و قطعه مورد نظر کاملا حفظ می شود . امکان استفاده از روش های فشاری ممکن است وجود داشته باشد یا خیر. روش ها و انواع این روش شامل اصطکاکی و فشاری و امواج صوتی است.

مزایا و معایب جوشکاری حالت جامد

مزایای این روش می تواند در ارتباط با این موضوع باشد که کار به راحتی انجام می شود و نیازمند افراد متخصص، ماهر در این زمینه نیست و هم چنین مزایای دیگر توانایی جوش دادن فلزات بسیار سبک را هم دارد. می تواند فلزاتی که شبیه هم نبوده و از یک جنس و مدل نیستند را به هم متصل کند.

اگر نکات لازم رعایت شود از بابت معایب هم مشکل خاصی ندارد.

شاید دوست داشته باشید:

حداکثر ضخامت برش لیزر

برش لیزری پیشرفتی چشمگير است كه بشر به وسيله آن توانسته انواع فلزات سنگين وزن را كه با مته هاي […]

مزایای برش لیزر

مهم‌ترین مزایای برش لیزر چیست؟

مقدمه مهم‌ترین مزایای برش لیزر لیزر یکی از ابزارهای پیشرفته و کاربردی دنیای مدرن امروزی است که به فراخور عملکرد […]

برش لیزر چیست؟

برش لیزر چیست؟

امروزه عبارت لیزر را خیلی جاها میشنویم، از نشانگر ها که در جلساتی که از پاورپوینت استفاده میکنند، تا چاپگر […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *